Sportoverzicht: zeilen, Formule 2 en de scorende scheidsrechter

Iedere maandag blikken we in Fryslân Hjoed terug op de Friese sportprestaties van het afgelopen weekend. Sportverslaggever Roelof de Vries schuift aan om de sportieve hoogte- en dieptepunten te bespreken.
Sportoersjoch 27 maaie
Het gaat onder andere over zeilen, Marit Bouwmeester zit al jaren bij de wereldtop, maar ze moest bij het EK in Athene de titel aan Anne-Marie Rindom uit Denemarken.
Autocoureur Nyck de Vries uit Uitwellingerga heeft een geweldig weekend in de Formule 2 achter de rug. Hij won vrijdag de hoofdrace van Monaco en is opgeklommen naar de tweede plaats in het klassement, één puntje achter leider Latifi.
Anne Tauber, de mountainbikester uit Oranjewoud, deed het een week geleden nog erg goed. Afgelopen weekend leek ze weer op weg naar een goed resultaat, maar pech voorkwam dat.
En een moment uit de wedstrijd tussen Harkemase Boys en Hoek in de derde divisie is de hele wereld over gegaan. Scheidsrechter Paarhuis maakte daar een doelpunt voor de bezoekers. Dat was natuurlijk niet de bedoeling, maar de hele wereld weet het intussen.
En Omrop Fryslân was vandaag bij de Leeuwarder hockeyclub MHCL, die strijden om het kampioenschap in de derde klasse.