Seizoensafsluiter 'Wedstriid fan de Wike' is Lemmer Ahoy

Het is tijd voor de laatste 'Wedstriid fan de Wike' van dit seizoen. De skûtsjes zijn donderdag, vrijdag en zaterdag bij Lemmer te vinden voor Lemmer Ahoy. Het is de belangrijkste wedstrijd in de voorbereiding op de SKS en de IFKS.
Er staan wel 52 skûtsjes op de deelnemerslijst. "En dat zijn zowel skûtsjes van de SKS als van de IFKS," weet sportverslaggever Andor Faber. "Dat maakt Lemmer Ahoy zo bijzonder. Deze drie dagen zeilen ze door elkaar heen." Er zijn diverse klassen en op elke dag zijn er in totaal drie startmomenten, om 10.30, 12.30 en 14.30 uur.
Het is de laatste 'Wedstriid fan de Wike' van dit sportseizoen. De rubriek gaat na Lemmer Ahoy de zomerstop in.
© Omrop Fryslân
In de 'Wedstriid fan de wike' staat iedere week op radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop extra aandacht gegeven aan de 'Wedstrijd van de Week'.
De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te kijken.