Tamara Bok wordt nieuwe voorzitter van Neushoorn en Harmoniekwartier

Tamara Bok is vanaf 1 september de nieuwe voorzitter van creatieve hotspot Neushoorn in Leeuwarden. Zij neemt daarmee de voorzittershamer over van Arend Schenkel, die eerder dit jaar afscheid nam.
© Omrop Fryslân
Bok heeft negen jaar voor de PvdA in de gemeenteraad van Leeuwarden gezeten, de laatste jaren als fractievoorzitter. In het dagelijks leven werkt ze als gebiedsmanager Wadden bij Staatsbosbeheer. Zij was ook voorzitter van Stichting IJshal Leeuwarden realiseerde in die functie de bouw van een nieuwe Elfstedenhal.
De 51-jarige inwoonster van Leeuwarden vindt het een eer en een uitdaging om Neushoorn weer een stap verder te brengen. "Leeuwarden zit in mijn DNA. Ik houd van Fryslân, de stad Leeuwarden en wat het haar inwoners te bieden heeft."
Neushoorn yn Ljouwert © Omrop Fryslân, Joris Kalma
Neushoorn vervult voor Bok een belangrijke rol. "Het is een plek die letterlijk voor iedereen wat te bieden heeft: Elke wijk, van jong tot oud en alle culturele en maatschappelijke achtergronden. Die verbindende rol spreekt mij enorm aan en ik kijk ernaar uit om mijn energie en expertise hiervoor in te zetten."