Van der Vlag en Barto weer actief voor SC Cambuur

Peter van der Vlag komt terug bij SC Cambuur. Hij wordt keeperstrainer. De 41-jarige doelman stond de vorige twee seizoenen onder contract bij FC Emmen. Het afgelopen seizoen was Van der Vlag de oudste contractspeler van de eredivisie. Direct na de laatste competitiewedstrijd kondigde hij zijn afscheid aan.
© www.dijksfotografie.nl
Van 2004 tot 2009 was Van der Vlag eerste doelman bij SC Cambuur. Daarna speelde hij nog voor SC Veendam, FC Emmen en FC Groningen. Van der Vlag heeft een contract getekend voor een jaar.

Barto spitsentrainer

Ook oud-aanvaller Martijn Barto gaat terug naar het oude nest. Barto, dit seizoen nog actief als speler van ONS Sneek en volgend seizoen van Blauw Wit'34, wordt spitsentrainer bij de Leeuwarders. Barto speelde in totaal 238 wedstrijden voor Cambuur en scoorde daarin 64 keer.
© www.orange-pictures.nl
Technisch manager Foeke Booy is content: "Het zijn beiden harde werkers en echte Cambuurmensen. Ze weten bovendien wat er gevraagd wordt op het hoogste niveau en kunnen dat goed overbrengen."

Zo goed als rond

De Leeuwarders hebben de technische staf nu zo goed als rond. Cambuur zoekt nog wel een tweede assistent naast Sandor van der Heide. Dennis van der Ree (40) was daarvoor in beeld, maar hij maakt de overstap naar FC Twente. Van der Ree wordt in Enschede assistent van trainer Gonzalo García-García. Dit seizoen was Van der Ree nog coach van de beloften van SC Cambuur.