VIDEO: MHCL zeker van promotie, maar kampioenschap niet meer in eigen hand

Mixed Hockey Club Leeuwarden pakte zondag bij de laatste wedstrijd van het seizoen de winst. In eigen huis, op sportpark het Kalverdijkje, wonnen ze met 10-5 (ruststand 6-1) van Hondsrug uit Zuidlaren. Door de winst is de ploeg zeker van promotie naar de Tweede Klasse en kunnen ze ook nog een kampioen worden.
Coach Wouter Willems
Maar het kampioenschap is nog niet binnen. Concurrent Westerduiven uit Duiven speelde met 2-2 gelijk tegen Hockeyclub Flevoland in Dronten. Zij hebben echter nog een wedstrijd te spelen, terwijl MHCL al is uitgespeeld. MHCL staat in het puntenklassement met een punt voor. Westerduiven speelt nog een thuiswedstrijd tegen de nummer 4 uit Zutphen.
© Omrop Fryslân
MHCL is bij de mannen de ploeg met het hoogste niveau van alle ploegen uit Fryslân. Bij de vrouwen spelen de vrouwen van Quick Stick uit Heerenveen het hoogst: in de Eerste Klasse. Boven de Eerste Klasse is nog de overgangsklasse, promotieklasse en hoofdklasse.
Er komt dit seizoen nog een 'Wedstriid fan de Wike'. Daarna gaat Omrop Fryslân de zomerperiode in.
In de 'Wedstriid fan de wike' staat elke week op Omrop Fryslân radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop extra aandacht besteed aan de wedstrijd, die verkozen is tot 'Wedstriid fan de wike'. De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te zien.