Door elkaar loten partij in Menaam prooi voor Bergsma, Drent en Kootstra

De door elkaar loten partij in Menaam is door Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra gewonnen. In een spannende finale was het drietal met 5-5 en 6-0 te sterk voor Enno Kingma, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra. Bergsma is tot koning uitgeroepen. De kleine premie was voor Menno van Zwieten, Gabe Jan van Popta en Thomas van Zuiden.
Dylan Drent
De eerste vier eersten in de finale werden om beurten verdeeld. Daarna sloeg Bergsma met zijn maten een gaatje: 4-2. Niet veel later stond het 5-3, maar partuur Kingma kwam terug tot 5-5.
Met een schone zes aan de telegraaf sloeg Steenstra de bal kwaad. Alhoewel, het partuur vond zelf van niet, maar het besluit bleef staan en daarmee ging de winst naar partuur Bergsma.
© Henk Bootsma
Bergsma en zijn maten wonnen in de eerste omloop 5-2 6-2 van Gert-Anne van der Bos, Sip-Jaap Bos en Hans Wassenaar. Daarmee waren ze zeker van de halve finale, want ze hadden in de tweede omloop een staand nummer. In de halve finale stonden ze tegenover Menno van Zwieten, Gabe Jan van Popta en Thomas van Zuiden. In een wedstrijd mei meer dan 25 missers aan de opslag won trio Bergsma met 5-4 6-0.
Het andere partuur dat de finale behaalde, deed dat door de eerste omloop 5-3 fan Remmelt Bouma, Pieter Jan Plat en Laas Pieter van Straten te winnen. In de tweede omloop waren Kingma, Triemstra en Steenstra met 5-1 6-4 te sterk voor Bauke Triemstra, Allard Hoekstra en Sjoerd de Jong. In de halve finale had het partuur een staand nummer.
Enno Kingma
Vorig jaar stonden Steenstra en Triemstra ook al in de finale, toen de hoofdklassepartij in Menaam nog een vrije formatie wedstrijd was. Met Johan van der Meulen als maat, die Gert Anne van der Bos verving, pakten ze toen wel de winst.