Fries Straatfestival: geslaagde editie met veel publiek

Het Fries Straatfestival in Leeuwarden was geslaagd met veel publiek in de binnenstad en bij de verschillende muziekpodia. Er waren geen ongeregeldheden.
Op het Wilhelminaplein was het zaterdag druk bij de programmering van Kunstkade en Circus Saranti. Publiek reageerde enthousiast op de verschillende acts zoals bij het Spaanse Cia Moveo. Daar kregen ze het halve publiek aan het einde van hun voorstelling zover om met de oren op de grond te leggen om te luisteren.
Vrijdag begon het festival al met nieuwe expedities met optredens van theaterstudenten van D'Drive, singer-songwriter YVI, de Kunstmachine van Jan Herman de Boer en Troubamour.

Van der Eems Publieksprijs

Straattheaterduo Mobil & Casier heeft zaterdag de Van der Eems Publieksprijs gewonnen. Vlaming Karel Casier en zijn Nederlandse partner Aat Dirks proberen in hun act met kraanwagen de natuur in een kunstwerk te vatten. Ze brengen pijnlijke slapstick en fysieke comedy zonder woorden. Het duo, dat blij was met de prijs en de waardering van het publiek, komt volgend jaar weer naar het festival. Dan viert het festival de 40-jarige jubileumeditie.
Publiek kon stemmen op de prijs, er waren vijf genomineerden: Electric Circus, 155, Mobil & Casier, Fullstop Acrobatics Theatre en Vloeistof. Alle acts kregen hoge waarderingen en eindigden met ruim 4 sterren gemiddeld.