Topklasse-debutant Jan Teade Nauta pakt derde dagtitel op rij

Jan Teade Nauta heeft voor de derde keer op rij het fierljeppen gewonnen. In It Heidenskip was hij met 19,19 meter de sterkste. Bij de vrouwen won Sigrid Bokma met 14,72. De opmerkelijkste resultaten kwamen echter van de jongste 'ljeppers'.
© Martin de Jong
Ysbrand Galama werd tweede met 19,01. Met 18,47 werd Sytse Bokma derde. Nard Brandsma sprong over de 20 meter, maar zijn sprong werd afgekeurd omdat hij er te lang over deed. Hij sprong in het rode licht en werd uiteindelijk zesde.
Bij de dames won Sigrid Bokma uit Hindeloopen. Ze behaalde 14,72 en was daarmee Marije Reitsma (13,74) en Akke Dijkstra (13,16) voor.
© Martin de Jong

Rispens pakt seizoensrecord

Bij de meisjes in de topklasse sprong Femke Rispens uit Niehove (Groningen) 15,47, een persoonlijk record. Ze sprong daarmee ruim verder dan winnares bij de vrouwen Sigrid Bokma. Het is bovendien de verste afstand van het seizoen bij de vrouwen in Fryslân.

Jongenstitel met dikke PR

De winst bij de jongens was voor Riemer Durk Krol uit Heeg, die een geweldig persoonlijk record sprong van 17,77. Dat was maar liefst 2,28 meter verder dan dat hij ooit had gesprongen. Daarmee troefde hij favoriet Rutger Haanstra af (17,11). Peter Faber uit Oldehove sprong drie persoonlijke records en werd met 16,35 m. derde.
Wietse Nauta won bij de junioren met 17,57. Net als zijn broer Jan Teade pakte hij zijn derde dagtitel.