Scheidsrechter 'scoort' bij laatste competitiewedstrijd van Harkemase Boys

De voetballers van Harkemase Boys hebben de laatste competitiewedstrijd van het seizoen met 4-2 gewonnen van HSV Hoek. Een van de doelpunten werd 'gemaakt' door de scheidsrechter.
Skiedsrjochter Maurice Paarhuis 'skoart' foar HSV Hoek © www.orange-pictures.nl
Het schot van Hoek-speler Kyle Doesburg werd gekeerd door keeper Jouke Bosje. Een verdediger van Harkemase Boys werkte de bal weg, via de paal. De bal kaatste daarna tegen de benen van de scheidsrechter en verdween zo in de goal. Dat gebeurde halverwege de tweede helft.
Skiedsrjochter 'skoart' tsjin Harkemase Boys
"Dit was mijn eerste goal ooit als scheidsrechter," zei Paarhuis na afloop tegen een verslaggever van de PZC, "en hopelijk ook mijn laatste." Het doelpunt is toegekend aan Hoek-speler Rik Impens.
Het was een doelpuntrijke wedstrijd op sportpark De Bosk. In de eerste helft kwam Harkemase Boys op een 2-0 voorsprong, door doelpunten van Berwout Beimer en Henny Bouius. Net voor rust kreeg Hoek een goede kans op de aansluitingstreffer. Rik Impens stond vrij maar schoot de bal een meter naast de goal.
In de tweede helft kwamen de Friezen goed uit de startblokken. Kevin Mennega scoorde de 3-0. Daardoor gaf Hoek de moed nog niet op. Rik Impens maakte de 3-1, via scheidsrechter Paarhuis.
In de 71e minuut zette Jochem van Putten de wedstrijd op slot door de 4-2 voor Harkemase Boys te maken.