Sherida Spitse wil zichzelf niet teveel druk opleggen in aanloop naar WK

Nog twee weken, en dan beginnen de voetbalvrouwen van Oranje aan het WK in Frankrijk. Deze week hebben Sherida Spitse uit Sneek en Loes Geurts uit Hichtum zich bij de Oranjeselectie aangesloten, om zich klaar te maken voor deze strijd. De vrouwen trainen momenteel op de KNVB-campus in Zeist. Aanvoerder Spitse sprak met de NOS over de spanning die er nu is bij het team, en bij haarzelf.
Spitse oer WK
Spitse heeft heel veel interlands gespeeld, maar toch voelt ze wel wat spanning richting in het WK. "Ik weet hoe het is, maar gezonde spanning heb ik wel."
Vier jaar geleden stond Spitse ook al op een wereldtoernooi, maar zegt dat het nu wel anders is. "Wij hebben het EK gewonnen en dan kijken mensen anders naar je. Er wordt wat anders van ons verwacht dan vier jaar geleden, maar dat is alleen maar mooi voor ons", aldus Spitse.
We moeten het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken en onszelf ook niet teveel druk opleggen.
Sherida Spitse
Wie de favorieten zijn, daar kan ze niet veel over zeggen. Elk land heeft goede kwaliteiten volgens de oud-Sneker. Het is belangrijk dat ze naar zichzelf kijken, vindt ze. "De bal is rond, je weet nooit wat er gebeurt. We moeten het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken en onszelf ook niet teveel druk opleggen. Dat is niet nodig. We zijn een collectief met elkaar en dat maakt ons sterk", zegt Spits vol zelfvertrouwen.
Ze voelt geen druk op zichzelf, omdat ze als collectief juist zo sterk zijn. Toch blijft ze ook nuchter. "Als iedereen goed in vorm is, dan zijn we goed. Je kan het allemaal wel willen, maar het moet ook gebeuren."
Of het erin zit, om wereldkampioen te worden, dat laat ze in het midden. "Niemand had verwacht dat wij Europees Kampioen zouden worden. Dus zeg nooit, nooit."

Loes Geurts geen eerste keeper

Naast Sherida Spitse is Loes Geurts de tweede Friezin dy't opnaam is in de selectie van bondscoach Sarina Wiegman. Vrijdagavond maakte Wiegman bekend dat Geurts niet de eerste keeper van het Nederlands elftal is, maar dat ze de basisplaats aan Sari van Veenendaal moet laten.