KNKB schorst Daniël Iseger voor drie wedstrijden

Daniël Iseger is door de strafcommissie van de kaatsbond KNKB geschorst voor drie wedstrijden. De schorsing gaat in op 30 mei.
Daniël Iseger © Henk Bootsma
Iseger heeft op 28 april in Weidum gekaatst voor de afdeling OG Huizum, maar had volgens de kaatsbond als inwoner van de Leeuwarder wijk Zuiderburen moeten uitkomen voor de afdeling Goutum.
De strafcommissie heeft volgens KNKB-directeur Marco Hoekstra "een zorgvuldige en goed overwogen" uitspraak gedaan. Er speelt ook nog een kwestie met de vriendin van Iseger, Manon Scheepstra. Zij heeft ook voor Huizum gekaatst en won op 4 mei voor die afdeling de eerste prijs in Franeker.

Ontevreden over antwoord Scheepstra

De KNKB heeft Scheepstra gevraag naar haar woonplaats. Volgens Hoekstra is er op die vraag wel een antwoord gekomen, maar is de KNKB nog niet tevreden over dat antwoord. "Ik hoop dat we er op korte termijn kunnen uitkomen. Wat dat betekent? Dat Manon eerlijk vertelt waar zij woont. Wij hebben naar ons idee nu nog niet alles op tafel en dat willen wij wel. Ik wil het zuiver houden en ik kan er nu niet meer over zeggen."
De kaatsbond hoopt in deze zaak volgende week meer duidelijkheid te geven, laat directeur Hoekstra weten.