Trainer René Hake: "Heel zuur, maar we waren niet nauwkeurig genoeg"

"Of het terecht was? Uiteindelijk wel, want De Graafschap maakt twee goals en wij maken er nul." Dat zei trainer René Hake na de nederlaag van SC Cambuur tegen De Graafschap. In de returnwedstrijd in Doetinchem was de ploeg van trainer Henk de Jong met 2-0 te sterk voor de Leeuwarders. Dat betekent dat Cambuur komend seizoen in de eerste divisie blijft.
Trainer René Hake
Het verlies leverde teleurstelling op bij Hake, die binnenkort afscheid neemt bij Cambuur. "Maar er zijn geen verwijten. We hebben kansen gekregen en ook de manier waarop we ze wilden creëren is gelukt. Dan gaat het erom dat we daar het maximale uithalen. Dat hebben we niet gedaan. We waren niet nauwkeurig genoeg."

Emoties bij spelers

Na afloop van de wedstrijd waren sommige Cambuurspelers emotioneel. "Dat is wel mooi", volgens Hake. "Dat geeft ook aan dat ze er alles aan gedaan hebben om er iets uit te halen. Het zal ook naar hunzelf zo zijn van: verdorie, we hebben het laten liggen. Dan is het mooi dat die emotie er ook is. Dat moet ook zo zijn en dat moet je ze even laten."
Robbert Schilder
Aanvoerder Robbert Schilder van Cambuur was na afloop duidelijk. "Balen. We hebben de kansen gehad om te scoren, meerdere keren. Jammer dat dat niet is gelukt. We hebben er wel weer voor gevochten en alles er aan gedaan. Maar het was niet genoeg en het is helaas afgelopen."

Laatste wedstrijd

Voor Schilder was het zijn laatste wedstrijd voor Cambuur. "Ik vind het jammer en ik was natuurlijk graag gepromoveerd; dat was een geweldige afsluiter geweest. Ik eindig hier op zich met een goed gevoel. Ik heb drie jaar lang ongeveer alle wedstrijden gespeeld. Als je al in de dertig bent, dan is dat gewoon een goede prestatie. Ik heb alles gegeven tot het laatst en sluit dus op zich met een goed gevoel af, maar wat mij betreft had het langer mogen duren."
Trainer Henk de Jong