Race tegen de klok voor Amelander café De Welvaart

Er moet nog heel wat gebeuren om café De Welvaart op Ameland op tijd klaar te krijgen. Acht jaar lang stond de kroeg leeg. Door een crowdfundingsactie kan jonge ondernemer Taco Zandbergen uit Zwolle het café opnieuw openen. Maar lukt hem dat op tijd voor het hoogseizoen?
Hoe giet it mei kafee De Welvaart op It Amelân
Sinds halverwege april heeft Zandbergen de sleutel van De Welvaart. Dat geeft hem maar een klein beetje tijd om alles klaar te krijgen voor het hoogseizoen. Daarom is hij er sinds april met familie en vrienden elke dag mee bezig. Er moet veel veranderd worden aan het pand dat al sinds 2011 niet meer onderhouden is. Alles moet opnieuw geschilderd worden, er moet een nieuwe keuken inkomen en ook is er een nieuw geluidsinstallatie nodig.
Het pand in Hollum was origineel een commandeurswoning, gebouwd in 1662. Het heeft ook nog gediend als een logement met stalling. Daarna is het omgebouwd tot café.
Om De Welvaart opnieuw te kunnen openen begon Zandbergen in januari met een crowdfundingsactie, met als doel 150.000 euro binnen te krijgen. Dat bedrag kon een maand later de helft worden teruggebracht, omdat twee grote financiers zich meldden. Een week geleden sloot Zandbergen de actie, met een score van 90.000 euro.

Werk loopt achter

De Zwollenaar hoopt met het Amelander feest Muzikaal Bootwateren op 15 juni de deuren open te hebben. Maar of dat zal lukken, is onzeker. Het werk loopt wat achter op schema. "Al het schilderwerk had eigenlijk nu al af moeten zijn. Maar we zetten alles op alles om in dat weekend open te kunnen."