Stemmers: Eurovisie in Leeuwarden beter dan Utrecht, Den Haag of Zwolle

Leeuwarden is populairder dan bijvoorbeeld Utrecht, Den Haag of Zwolle als het gaat om de locatie voor het Eurovisie Songfestival van volgend jaar. Althans, als je er vanuit gaat dat de website waarkomthetsongfestival.nl een redelijk representatief beeld geeft van de voorkeur van het publiek.
© ANP
De website is bedacht en gemaakt door de 16-jarige Christiaan Boukens uit Nibbixwoud, in Noord-Holland. Het leek hem een leuk idee als het publiek zich zou kunnen uitspreken over de beste plaats voor het songfestival. De Ziggo Dome in Amsterdam gaat op dit moment aan de leiding, met meer dan twee keer zoveel stemmen dan Leeuwarden. Ook Rotterdam trekt veel stemmen. Zwolle is bij de stemmers het minst populair.

"Wel voor over"

"Ik kwam afgelopen zaterdag heel laat thuis en toen hoorde ik dat Duncan Laurence had gewonnen", vertelt Christiaan Boukens aan NH Nieuws. "Klasgenoten verklaren me voor gek omdat ik geld heb betaald voor advertenties, maar ik vind dat niet erg. Ik wil het graag leren om goed websites te maken, dus ik had het er wel voor over."