"Ik hoop dat Cambuur uiteindelijk naar de eredivisie gaat"

"Als De Graafschap snel een doelpunt maakt, is Cambuur kansloos." Dat zegt Mark Diemers in aanloop naar het duel tussen beide ploegen in de play-offs tussen SC Cambuur en De Graafschap. Diemers maakte zijn debuut in het betaalde voetbal bij de Leeuwarders en speelde later in zijn carrière ook nog bij de Superboeren uit Doetinchem.
instart 3 Diemers
Diemers weet niet goed wat hij van de wedstrijd van woensdagavond moet verwachten: "Als ze snel scoren bij De Graafschap, denk ik dat Cambuur kansloos is. Dan wordt het een nulletje of twee voor De Graafschap. Mocht het lang uitblijven, kan het nog wel eens heel spannend worden."
"Als Cambuur het eerste kwartier, twintig minuten overleeft dan denk ik dat het een heel spannende wedstrijd gaat worden. Daar hoop ik stiekem ook wel een beetje op, want dat is leuk om naar te kijken."

Diemers kan niet kiezen

Diemers wil, als oud-speler van beide clubs, niet zeggen welke ploeg hij graag ziet winnen: "Voor mij is dat heel lastig, dan doe ik beide clubs tekort. Bij De Graafschap heb ik mijn mooiste tijd als voetballer gehad. Ik heb er twee jaar gespeeld en een belangrijke rol gehad."
"Bij Cambuur ben ik gepromoveerd en dat is eigenlijk mijn cluppie. Ik kom uit Leeuwarden en dat is mijn stadje. Als ik voor Cambuur zou kiezen, zou ik Henk en Sandor tekort doen. Zij zijn heel belangrijk voor me geweest. Dus ik laat het in de midden, laat de beste maar winnen."
Mark Diemers by De Graafschap mei trainer Henk de Jong © www.orange-pictures.nl
Voor het duel in de play-offs wil Diemers dus geen keuze maken tussen de ploegen, over de toekomst van de Leeuwarder voetbalclub is hij wel duidelijk: "Ik hoop dat Cambuur wel weer naar de eredivisie gaat. Dat verdient deze stad en de club Cambuur, helemaal straks met het nieuwe stadion."