Drie PC Cafés bij Omrop Fryslân

Omrop Fryslân zendt deze zomer drie PC Cafés uit op de radio in aanloop naar de PC van 31 juli. Kaatsverslaggever Geert van Tuinen kijkt in De Bogt fen Guné in Franeker vooruit op de PC met kaatsers, oud-kaatsers, PC-leden en andere liefhebbers.
© Omrop Fryslân
De drie PC Cafés worden uitgezonden op 27, 28 en 30 juli tussen 18.00 en 19.00 uur. De uitzendingen zijn ook te horen op Radio Eenhoorn, waar Omrop Fryslân een samenwerking mee heeft. Van Tuinen verzorgt de presentatie en de samenstelling van de PC Cafés: "Ik ben er hartstikke blij mee dat er drie PC Cafés te horen zijn bij Omrop Fryslân op de radio", zegt hij.

Kaats-off, loting en PC dag

Omrop Fryslân is op donderdagavond 25 juli ook live bij de kaats-off op het Sjûkelân in Franeker, waar wordt bepaald welk partoer zich als laatste plaatst voor de PC. Van 18.00 tot 20.30 uur doen Geert van Tuinen en Roelof de Vries live verslag vanaf het veld.
Net als alle andere jaren is de loting van de PC op maandag voor de PC, dus op 29 juli, live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio.
Op de PC-dag zelf, op 31 juli, is de toespraak van de PC-voorzitter Ids Hellinga te zien op televisie, Omropfryslan.nl en de Omrop-app. Aansluitend zijn de kaatspartijen te volgen op radio, televisie (vanaf 15.00 uur), Omropfryslan.nl en de Omrop-app.