Darter Noppert voor het eerst in top 40 van de PDC

Darter Danny Noppert uit Joure heeft voor het eerst in zijn professionele carrière de top 40 van de wereldranglijst bij de PDC bereikt. De 28-jarige Noppert stopte twee jaar terug met zijn werk als heftruckchauffeur, om zich volledig op het darten te kunnen richten. Nu staat hij bij de beste veertig darters van de wereld.
© Omrop Fryslân, Mats Gies
Na het afgelopen Players Championship-weekend, waar Noppert op zondag een kwartfinale haalde en op zaterdag tot de laatste zestien kwam, is de Jouster opgeklommen naar de veertigste plaats op de wereldranglijst van de PDC, de Order of Merit.

Klaasen en Van der Voort voorbij?

Daarmee staat hij boven andere Nederlanders als Benito van de Pas en Jan Dekker en komen andere landgenoten in zicht. Waarschijnlijk gaat Noppert de komende maanden Jelle Klaasen en Vincent van der Voort ook nog voorbij op de ranking.
De wereldranglijst van de professionele dartbord, de Order of Merit, is belangrijk voor de darters. Op basis van de ranking wordt namelijk plaatsing voor de grote televisietoernooien afgedwongen. Een hoge positie op de ranglijst geeft bijvoorbeeld toegang tot het WK, de World Matchplay en de World Grand Prix. De Order of Merit gaat over een periode van twee jaar en bevat al het prijzengeld dat in die tijd is verdiend.
De komende maanden geven perspectief voor een hogere klassering van de Jouster. Omdat de ranglijst over twee jaar gaat, heeft hij nog ruim een halfjaar over om alleen maar hoger te komen. Vanaf januari 2020 hoeft hij zijn resultaten pas te verdedigen en is er kans dat hij afzakt op de ranking.

Vrijdag in Zwolle

Komende vrijdag speelt Danny Noppert de Dutch Darts Masters in Zwolle, een van de Europese toernooien van de PDC. Welke tegenstander hij daar in de eerste ronde treft, is nog niet bekend.