VIDEO: Jan Huitema zit niet alleen voor de boeren in Brussel

Jan Huitema van de VVD is al vijf jaar lid van het Europees Parlement en hij wil door. Waarmee, en waarom eigenlijk, dat hebben Andries Bakker en Eric Ennema deze politicus/boer uit Makkinga maandag voorgelegd in It Polytburo. Hoe gaat Huitema er voor zorgen dat de opkomst van de Europese verkiezingen nu wel acceptabel is?
VVD-Europarlementariër Jan Huitema bestrijdt het beeld dat hij vooral in Brussel zit voor de boeren. Zo was Huitema zondag op een protestmanifestatie tegen de bezetting van een varkensstal in Brabant, maar dat hij zelf boer is betekent niet dat hij geen oog heeft voor andere beroeps- en bevolkingsgroepen.
Komende donderdag zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Bij deze verkiezingen is de opkomst elke keer laag. Vijf jaar geleden kwam in ons land nog geen veertig procent opdagen. Huitema vond het "niet zo handig" dat zijn partijleider en premier Mark Rutte recentelijk zei dat de Europese verkiezingen "niet zo belangrijk" zijn.
Wel gaf Huitema toe de maandelijkse verhuizing van het Europese parlement "belachelijk" te vinden. De verplaatsing van Brussel naar Straatsburg (en weer terug) kost zo'n 200 miljoen euro per jaar.