Sportoverzicht: voetbal, mountainbike en fierljeppen

Elke maandag kijken we in Fryslân Hjoed terug op de Friese sportprestatie van het afgelopen weekend. Sportverslaggever Roelof de Vries schuift aan om de sportieve hoogte- en dieptepunten te bespreken.
Sportoersjoch FH
Sportclub Cambuur heeft in de eerste wedstrijd tegen De Graafschap in de tweede ronde van de play-offs gelijk gespeeld: het werd 1-1 in het Cambuurstadion. Toch was de Leeuwarder club de morele winnaar, zo zei keeper en man van de wedstrijd Xavier Mous. Een helft lang speelde Cambuur met een man minder, nadat Mbende net na de rust rood kreeg. De Leeuwarders bleven overeind en kunnen zich nu klaar maken voor de return, woensdag in Doetinchem. Of Mbende mee kan spelen, is nog de vraag. Er is beroep aangetekend tegen de schorsing van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk.
Robin Maulun © www.orangepictures.nl
Mountainbikester Anne Tauber uit Oranjewoud heeft een nominatie te pakken voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Bij de wereldbekerwedstrijd in Albstadt (Duitsland) werd ze vierde op haar 24e verjaardag. Helemaal zeker van de Olympische Spelen is Tauber echter nog niet. Anne Terpstra uit Zierikzee kan ook nog een nominatie pakken. Het is nog afwachten of Nederland twee mountainbikesters naar Tokio mag sturen.
De opening van het fierljepseizoen 2019 in Buitenpost leverde een aantal verrassende prestaties op. Vooral in de Topklasse bij de senioren lieten de debutanten zien dat er rekening met hun moet worden gehouden voor de hoofdprijzen.