Leeuwarder hockeyers strijden in 'Wedstriid fan de Wike'

Een primeur voor de 'Wedstriid fan de Wike': voor het eerst staat een hockeywedstrijd centraal. De Mixed Hockey Club Leeuwarden kan nog kampioen worden van de derde klasse. Aankomende zondag spelen ze de laatste competitiewedstrijd tegen De Hondsrug uit Zuidlaren en een overwinning is noodzakelijk.
Er zijn meerdere hockeyclubs in Fryslân, in bijvoorbeeld Drachten, Heerenveen en Harlingen. Maar die in Leeuwarden is de grootste met meer dan 700 leden. "De mannen spelen het hoogst van Fryslân. Aankomend seizoen zijn ze actief in de tweede klasse, omdat ze al zeker zijn van promotie", vertelt sportverslaggever Andor Faber. "Maar er zit nog meer in. Het kampioenschap is ook nog altijd mogelijk. Dan moet de MHCL zondag winnen tegen De Hondsrug én mag de concurrent in de laatste twee wedstrijden niet meer winnen."
MHCL speelt zondag om 14.45 uur tegen De Hondsrug. Daarvoor komen de vrouwen ook nog in actie, omdat het Super Sunday is bij de hockeyclub in Leeuwarden.
© Omrop Fryslân
In de 'Wedstriid fan de Wike' staat elke week op Omrop Fryslân radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop extra aandacht gegeven aan de wedstrijd, die verkoezen is tot 'Wedstriid fan de wike'.
De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te zien.