Tjisse Steenstra over winst in St.-Annaparochie: "Het kan niet beter"

"Het kan niet beter!", zei Tjisse Steenstra zondag nadat hij samen met Gert-Anne van der Bos en Taeke Triemstra ook de derde vrijeformatiepartij van het seizoen won. Van Zwieten, tegenstander in de finale, ging ook tevreden naar huis: "We hebben lekker gekaatst. Aan ons niveau lag het niet."
Menno van Zwieten
In de finale stonden Van der Bos c.s. tegenover het partuur van Menno van Zwieten, Kees van der Schoot en Erwin Zijlstra, die toch ook heel tevreden waren met de wedstrijd en hun tweede prijs. "We hebben lekker gekaatst, we hebben degelijk gekaatst. Twee omlopen met 5-2 gewonnen en dan doe je het gewoon goed", zei Van Zwieten.
Van Zwieten en zijn maten lieten zich zondag niet zomaar uit het veld slaan en kwamen in de finale terug tot 5-4. "We hebben ons eigen spelletje gespeeld. Je hoopt dat zij wat fouten maken en dat je zelf niet veel weggeeft. Daardoor kwamen we aan vier eersten, maar we trokken net niet aan het langste eind."
Tjisse Steenstra
Hoe het kan dat het partuur Van der Bos aan het begin van het kaatsseizoen niet te kloppen is? "Weinig fouten en we kaatsen goed met z'n drieën", zei Tjisse Steenstra. "In de finale was ik iets minder, maar dat pakken we met z'n drieën goed op en dan lopen we er toch weer overheen." Zelfkritisch zijn vindt hij belangrijk. "Je moet de fouten eruit halen en beter worden."

"We trainen gewoon hard"

"Om alle drie vrijeformatiewedstrijden te winnen is heel mooi, fantastisch. Het kan niet beter. Maar we trainen er ook gewoon hard voor en beginnen al in januari, dan heb je al een voorsprong op de rest. Het komt ons niet aanwaaien."
Van Zwieten is het daarmee eens: "Het zijn gewoon jongens die kaatsen. Je hoeft ze niet te aanbidden. Maar ze maken bijna geen fouten." Hoe je ze dan kunt verslaan? "Niet bang zijn. Je moet erin geloven."