Partuur Van der Bos blijft winnen: nu de sterksten in St.-Annaparochie

De derde vrijeformatiepartij van het seizoen is, net als de eerste twee, een prooi voor Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra. In de finale van St.-Annaparochie waren ze met 5-4 en 6-2 te sterk voor Menno van Zwieten, Kees van der Schoot en Erwin Zijlstra.
Taeke Triemstra © Henk Bootsma
De start van de finale was voor het partuur van Van der Bos. Zij kwamen op 2-0. In het derde eerst kwam Van Zwieten met 6-2 voor. Toen moest Van der Bos risico nemen met z'n opslag: die was ruim een meter voor het perk en dus kwamen Van Zwieten c.s. terug. Een eerst later was het zelfs 2-2.
Met een goede opslag op 6-4 bezorgde Van der Bos zijn partuur weer een voorsprong. Het bleef gelijk op gaan, want Van der Schoot sloeg de opslag van Steenstra boven op 6-4. Een eerst later deed Steenstra dat zelf: met een bovenslag kwam zijn partuur op 4-3. Toen volgde het spannendste eerst van de finale. Op 6-6 moest Van Zwieten risico nemen. Hij plaatste de bal voorin, maar Triemstra sloeg de bal vliegend boven. Daarmee nam dat partuur een voorsprong van twee bordjes: 5-3.
Het partuur van Van Zwieten wilde van geen opgeven weten. Zij kwamen terug tot 5-4, na een buitenslag van Van der Bos op 6-2. Een eerst later was het toch gedaan: op 5-4 en 6-2 miste Van Zwieten het perk.
Taeke Triemstra werd uitgeroepen tot koning.
Tjisse Steenstra

Moeiteloos naar finale

De finale was de enige spannende wedstrijd die Van der Bos c.s. zondag speelden. In de eerste omloop stonden ze slechts een bordje af aan Jelte Pieter Dijkstra, Allard Hoekstra en Thomas van Zuiden, vorige week nog verliezend finalist in Stiens.
Een omloop later werd het 5-2 6-6 tegen Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra, die in de eerste vrijeformatiewedstrijd van het jaar in de finale verloren van Van der Bos.
In de havle finale won het partuur van Van der Bos moeiteloos van Johannes van der Veen, Sip-Jaap Bos en Klaas Pier Folkertsma: 5-0 6-0.
Menno van Zwieten

Van Zwieten via Piersma en Attema

De route naar de finale van Van Zwieten c.s. verliep via onder andere Haije Jan Nicolay, Pier Piersma en Evert Pieter Tolsma. Zij werden in de eerste omloop aan de kant gezet met 5-2 6-2.
Een omloop later was het partuur van Van Zwieten met 5-2 6-0 te sterk voor Jelle Attema, Gabe Jan van Popta en Patrick Scheepstra. Daarmee was Van Zwieten ook direct zeker van de finale, want in de halve finale hadden ze een staand nummer.
In de finale was het partuur van Van der Bos dus te sterk, maar de finaleplaats betekende wel dat Van Zwieten c.s. voor het eerst dit seizoen een prijs pakten.