Disc-golf-clinic moet Heerenveen warm maken voor trendy nieuwe sport

Het is een nieuwe trend, je doet het met een frisbee, meestal in een park, en in Nederland bestaat het nog maar een jaar of drie. Disc-golf. In Heerenveen komt er binnenkort een speciale baan voor.
Een disc-golf-clinic in Heerenveen trok enkele tientallen liefhebbers © Omrop Fryslân
De nieuwe disc-golf-baan komt in het hondenuitlaatgebied in het noordoosten van Heerenveen, vlakbij de McDonalds. Er zijn nog maar een paar banen in Nederland, onder andere in Groningen en in Hoogeveen. In Heerenveen was zaterdag een demonstratie van de nieuwe sport.
NOCH Nije raazje: Discgolf
Disc-golf komt uit Amerika, maar is nu Europa aan het veroveren. In Finland en Estland is het in een paar jaar tijd een volkssport geworden en volgens sommige sporters zou dat in Nederland ook moeten kunnen.
"Als je mee wil doen aan de Nederlandse competitie, kost dat 30 euro per jaar"
"Oorspronkelijk ben ik atleet", zegt disc-golfer Rienk Kan, "maar toen een maat mij zo'n disc-golf frisbee gaf was ik verkocht." Bij disc-golf wordt, net als bij golf, een parcours van zo'n 18 holes afgelegd, alleen is de hole in dit geval een basket, waar de frisbee in moet.
Groot bijkomend voordeel is dat disc-golf een stuk goedkoper is dan het klassieke golf. "Met een frisbee van een tientje kan je al beginnen", zegt Kan. "Voor het geld van één rondje golf, kun je wel een jaar aan disc-golf doen."
De wedstrijdtas van een disc-golfer © Omrop Fryslân