Afke Boven was 'steunpilaar' van Glennis Grace bij songfestival in Kiev

Presentatrice Afke Boven kijkt met belangstelling uit naar de finale van het Eurovisie Songfestival. In 2005 was ze in Kiev, als PR-medewerkster van zangeres Glennis Grace. "Het was echt een gekkenhuis."
Glennis Grace yn Kiev © ANP
"Ik deed de PR van Glennis Grace, en daarom ging ik mee naar Kiev", zeht Afke. "De TROS had toen bijna de volledige organisatie in handen, en ik had daardoor niet zoveel te doen, maar ik kon wel merken dat Glennis er steun aan had dat er iemand van haar eigen team mee was."
"We gingen van het ene feestje naar het andere. Het was een soort snoepreisje, ook al wilde de pers elke dag wel wat van haar hebben. Ze werd echt geleefd."
Glennis Grace deed mee met het nummer My Impossible Dream.
Nederland kwam in 2005 niet verder dan de halve finale. Dat was zuur, zegt Afke. "Echt, ik ben er ziek van geweest. Ik zat te janken!" Officieel moest ze tot na de finale in Kiev blijven, maar ze ging eerder naar huis. "Ik was er klaar mee."
Afke Boven was met Glennis Grace op het songfestival in Kiev
Zaterdagavond staat Duncan Laurence voor Nederland in de finale van het songfestival. Afke zit voor de TV. "Duncan deed het in de halve finale heel goed. Dat hoorde je ook aan het publiek, iedereen kon meezingen. Ik verwacht er heel veel van. En dat heb ik eigenlijk nog nooit gezegd."