Zeiler Postma definitief niet naar Olympische Spelen

Zeiler Pieter-Jan Postma uit Terkaple heeft zich definitief niet geplaatst voor de Olympische Spelen van aankomend jaar in Tokio. Hij had nog een kansje om zijn concurrent Nicholas Heiner te verslaan, maar omdat er vrijdag niet gezeilg kon worden op het EK finnzeilen in Athene, zag Postma die kans vervliegen.
© Sailing Energy / World Sailing
Om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen, had hij het op de twee kwalificatietoernooien beter moeten doen dan Heiner. Op de eerste van de twee toernooien lukte hem dat al niet. Het EK in Athene was het tweede toernooi en ook daar presteert Heiner beter dan de Fries. "Dit is sport", zegt Postma. "Het doet pijn dat ik het niet heb gehaald."

Niet naar de medalrace

In Athene stond Heiner op de vijfde plaats. Postma had nog een klein kansje op een plaats in de medalrace, maar dan had hij vrijdag goed moeten presteren. Omdat de race van vrijdag niet door kon gaan, kan Postma nu ook niet meer naar de medalrace. Donderdag zag Postma de bui al een beetje hangen.
Postma (36) heeft aan drie Olympische Spelen meegedaan. In 2012 behaalde hij zijn beste resultaat. Toen werd hij vierde. "Ik heb drie prachtige Spelen gehad", zegt hij. "Ik had graag ook deze Spelen gehad. Het gevecht, dat je hart en ziel geeft. Daar geniet ik van."