Cambuur optimistisch over confrontatie met De Graafschap: "We staan er goed op"

Cambuur is optimistisch en leeft toe naar de wedstrijd in de play-offs tegen De Graafschap. Na de 2-1 overwinning op Almere afgelopen dinsdag begint de nacompetitie te leven. Ook bij de supporters die Cambuur dinsdagavond met vuurwerk binnenhaalden op het Cambuurplein.
Cambuur optimistysk foar play-offs tsjin De Graafschap
Trainer René Hake vond dat prachtig: "Dat onthaal van dinsdag speelt wel mee. Dat is mooi en de spelers ervaren dat als heel prettig."

Henk de Jong

De wedstrijd tegen De Graafschap is ook de wedstrijd tegen trainer Henk de Jong, die volgend seizoen weer trainer is van Cambuur. Volgens Hake speelt dat totaal geen rol binnen zijn selectie. "Nee, dat sentiment leeft niet. Wij zijn als team zover gekomen en moeten het nu ook als team weer doen."
Trainer René Hake foar De Graafschap
Bij Cambuur kan Xavier Mous weer keepen. Op de training van vrijdag gingen Robbert Schilder en Sai van Wermeskerken eerder van het veld, maar dat betekent volgens Hake niets. "Dat is gewoon uit voorzorg. We staan er goed op." Kevin van Kippersluis ontbrak op de training van vrijdag vanwege familie-omstandigheden.
Matthew Steenvoorden foar De Graafschap
Volgens Hake is het uitgangspunt voor zondag hetzelfde als in de eerste ronde van de play-offs. "In de eerste wedstrijd gaat het er weer om een goede uitgangspositie te creëren. Winnen zou natuurlijk het mooiste zijn."
Maar ook gelijkspelen zou een goed uitgangspunt zijn. Cambuur speelt recent juist in uitwedstrijden goed.
© Orange Pictures