Gezocht voor documentaire: oude beelden en foto's van badpaviljoen Hindeloopen

Het Badpaviljoen van Hindeloopen zit bij veel mensen in het geheugen. Vooral in de tijd dat er nog een strand bij was, kwamen uit de verre omgeving mensen bij mooi weer naar Hindeloopen. Dat begon al in 1911 toen het gebouwd werd. Er zit een hele historie aan het gebouw en ook een historie van strijd. De eigenaar heeft een hek om het gebouw laten zetten en nu is het niet meer openbaar toegankelijk. De gemeente Súdwest-Fryslân heeft nu een dwangsom opgelegd, omdat er illegaal verbouwd zou zijn. Kortom, over het badpaviljoen kan een verhaal gemaakt worden. En daarom zoeken we voor de documentaire foto's uit de jaren '60 en begin jaren '70.
© Omrop Fryslân, Simone Scheffer
Er zijn veel verhalen en ook oude beelden en foto's. Er is echter één periode waar bijna niets over te vinden is. De periode in de jaren '60 en begin '70. In die periode was het paviljoen in handen van Bull en Dirk Verweij. Zij waren de oprichters van Veronica. In die jaren waren er concerten en later ook drive-in shows in het paviljoen. Bekende populaire dj's waren er met regelmaat te vinden en de jeugd vond het fantastisch.
Voor een documentaire over het badpaviljoen zijn we bij Omrop Fryslân op zoek naar beelden en foto's van vooral die tijd. Maar natuurlijk zijn andere beelden ook welkom. Beelden of tips kunnen naar redaksje@omropfryslân.nl gestuurd worden.
© Simone Scheffer
Simone Scheffer over Badpaviljoen Hindeloopen
© Omrop Fryslân, Simone Scheffer