Schmidt: "Opeens gaan we hele rare dingen doen, onverklaarbaar en nonchalant"

Het eredivisieseizoen is voor SC Heerenveen geëindigd met een nederlaag. De Friezen verloren op bezoek bij FC Utrecht met 3-1. Ben Rienstra maakte de enige treffer voor de Friese ploeg.
Reaksje-artikel Johnny Jansen
Trainer Johnny Jansen baalt flink van het verlies. Qua voetballen vond hij het eigenlijk niet zo'n slechte wedstrijd. "Het begon wel slordig. Uiteindelijk kwamen we heel goed uit de wedstrijd en hadden we ze ook echt onder druk. Maar eigenlijk na de goal die we maakten, werd het bij ons iets minder. Dan krijgen we een cornerbal tegen, die er gewoon niet in mocht. Dat is gewoon een individuele fout."
Reaksje-artikel Doke Schmidt
Voor Doke Schmidt was het de laatste wedstrijd die hij speelde bij SC Heerenveen. "Voor mij was het niet zo'n leuke wedstrijd. We voetbalden soms aardig. Maar opeens gaan we hele rare dingen doen, onverklaarbaar en nonchalant", vertelt Schmidt.
"Dan krijg je die 1-1 tegen uit de corner, dat is ook zuur. De tweede helft begonnen we ook gewoon slecht. We zijn in balbezit gewoon heel goed, maar we nemen ook risico's. Daardoor staat het soms heel open bij ons en gaat een hele simpele bal erin."
Toch neemt Schmidt met trots afscheid van zijn ploeg. Welk vervolg hij zijn carrière zal geven, weet hij nog niet.
Reaksje-artikel Morten Thorsby
Ook Morten Thorsby speelde woensdag zijn laatste wedstrijd voor SC Heerenveen. "Het is een bijzonder gevoel. Ik ben al vijf jaar bij de ploeg, maar ik ben ook klaar voor de volgende stap. Het voelt goed", vertelt hij.
"Tot en met december vind ik dat ik mijn beste voetbal heb gespeeld. De blessure was klote. Het laatste halfjaar zit ik hier niet met een goed gevoel."
Thorsby werd niet veel meer ingezet. Waarom daarvoor is gekozen, weet hij niet. "Ik heb deze periode geprobeerd om alles te doen als ik de kans kreeg. Ik ben er trots op dat ik m'n best heb gedaan en het goed heb afgesloten voor mezelf."
Reaksje-artikel Cees Roozemond
"Elfde is gewoon te laag. We hebben onze doelstelling niet gehaald, niet in de ranking en niet in het tv-geld", zegt voorzitter Cees Roozemond. De club loopt door haar verlies 800.000 euro aan televisiegeld mis. "Die acht ton cash hadden we goed kunnen gebruiken. Met minder middelen gaan we de markt op. Het wordt een mooie uitdaging."