Henk de Jong: "Het voelt anders dan tegen andere clubs"

Henk de Jong zal er alles aan doen om De Graafschap in de eredivisie te houden. Hij treft met zijn ploeg SC Cambuur, de club waar hij na de zomer, samen met zijn assistent Sandor van der Heide aan de slag gaat. De Jong: "Over twee wedstrijden wint de beste, en ik hoop dat wij dat zijn."
© ANP
Als Cambuur dit wint, zijn zij een stuk dichterbij de eredivisie. Dat lijkt De Jong en Van der Heide ook wel goed uit te komene, maar daar wil Henk de Jong niets van weten. "Geen seconde. Zo lang als ik bij De Graafschap zit, ben ik die club trouw en zet ik mij daar 100% voor in."
"En dat snapt iedereen bij Cambuur", gaat hij verder. "Zij weten ook hoe de voetballerij is, hoe alles is. De mensen bij De Graafschap zijn zó goed voor mij en voor Sandor, dat is gewoon niet normaal. Als wij er met De Graafschap in blijven, leveren wij een wereldprestatie. Dat gaan wij niet weggooien."
Henk de Jong

Liever niet tegen Cambuur

"Wij hadden liever een andere tegenstander gehad, want wij hebben wel een warm hart voor Cambuur, anders worden wij daar geen trainers. Dat kunnen wij scheiden. Ik zie Cambuur wel als tegenstander."
De Drachtster voetbaltrainer kijkt uit naar de wedstrijd tegen Cambuur, en heeft er ook wel een speciaal gevoel bij. "Ik vind het leuk, ik hoop dat het Cambuurstadion vol zit, onder de wedstrijd zijn wij sportieve vijanden, maar de mensen zijn allemaal hartstikke netjes tegen ons."
"Andersom ook, naar de Cambuurmensen, maar wij willen de wedstrijd winnen. Het is altijd zo, dat het anders voelt dan tegen andere clubs, maar dat heb ik ook als wij nu met De Graafschap tegen Heerenveen spelen, dt is mooi, ik ben een jongen hier uit het Noorden. Tegen Heerenveen vind ik ook leuk, daar zitten allemaal vrienden van mij op de tribune. Het zijn speciale wedstrijden."

Voorbereidingen komend seizoen

De Jong heeft nog geen gesprekken gehad met de spelers van Cambuur over komend seizoen. "Dat hoort ook niet zo naar René Hake, die moet gewoon vrijuit kunnen werken, ook omdat Cambuur uitzicht had op de nacompetitie. Dat hoort ook uit respect naar Hake en de club."
"Maar daar buitenom zijn wij er wel mee bezig. Wy hebben al mooi wat dingen staan, maar dat komt nog niet naar buiten. Dit moet eerst klaar zijn. Dat doe ik op een dag dat ik vrij heb met de mensen van Cambuur."
De eerste play-off wedstrijd is zondag 19 mei om 20:00 uur in Leeuwarden. Volgende week woensdag 22 mei is de return, dan in Doetinchem, ook om 20:45 uur. Beide wedstrijden zijn live te volgen op Omrop Fryslân, commentaar is van Andor Faber en Geert van Tuinen.