SC Heerenveen onderuit tegen FC Utrecht in laatste wedstrijd van het seizoen

Het eredivisieseizoen is voor SC Heerenveen geëindigd met een nederlaag. Op bezoek bij FC Utrecht werd met 3-1 verloren. Ben Rienstra maakte de enige treffer voor de Friese ploeg.
Michel Vlap oan de bal tsjin FC Utrecht © OrangePictures
De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Gyrano Kerk passeerde Kik Pierie en gaf de bal voor de goal. Aanvaller Cyriel Dessers kon de bal echter niet tussen de palen krijgen. In de tiende minuut was SC Heerenveen voor het eerst dichtbij de openingstreffer. Michel Vlap gaf na een fraaie actie de bal aan Mitchell van Bergen, die op goal schoot. Doelman David Jensen keerde de bal, waarna Sam Lammer in de rebound van dichtbij naast schoot.

Openingstreffer van Rienstra

Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam uiteindelijk na bijna een halfuur spelen. Ben Rienstra zette een aanval op en kopte de bal uiteindelijk, na een voorzet van Van Bergen, zelf beheerst voorbij keeper Jensen. Lang duurde die voorsprong niet, want tien minuten later maakte FC Utrecht alweer gelijk. Uit een corner van Simon Gustafson kopte Willem Janssen in het doel.
Op slag van rust was Kerk nog dichtbij een treffer. Verdediger Daniël Høegh kreeg de bal niet goed weg en de bal belandde voor de voeten van de aanvaller van Utrecht. Hij schoot op doel, waarna Warner Hahn de bal wegbokste. In de rebound was het opnieuw Kerk met een schot, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door Lucas Woudenberg.

Laatste wedstrijd Pierie

Pierie bleef na de rust in de kleedkamer. De jonge verdediger werd door trainer Johnny Jansen vervangen door Ibrahim Dresevic. Daarmee kwam vroegtijdig een einde aan de laatste wedstrijd van Pierie in het shirt van SC Heerenveen. Hij maakt komende zomer de overstap naar landskampioen Ajax.
FC Utrecht kwam in de tweede helft direct goed uit de startblokken. Oud-Cambuurspeler Sander van de Streek bracht na drie minuten in de tweede helft de stand op 2-1 met een schot van grote afstand. Drie minuten later kwam Dessers oog in oog te staan met Hahn, maar de keeper van de Friese ploeg kwam als winnaar uit de strijd.
De uiteindelijke beslissing van de wedstrijd viel in de 81e minuut. Dessers kreeg de bal in het strafschopsgebied van Heerenveen, bleef ijzig kalm en schoot de bal voorbij doelman Warner Hahn: 3-1.

Elfde plaats

Door het verlies in de Galgenwaard eindigt SC Heerenveen uiteindelijk met 41 punten op de elfde plaats in de Eredivisie. De Friezen hebben evenveel punten als de nummer twaalf VVV-Venlo, maar met een beter doelsaldo. Willem II eindigt met drie punten meer dan SC Heerenveen op de tiende plaats.
FC Utrecht - SC Heerenveen 3-1 (1-1) 30. Ben Rienstra 0-1, 41. Willem Janssen 1-1, 48. Sander van de Streek 2-1, 81. Cyriel Dessers 3-1.
Opstelling SC Heerenveen: Hahn; Schmidt, Høegh (68. Johnsen), Pierie (46. Dresevic), Woudenberg; Rienstra , Kobayashi (81. Thorsby), Van Amersfoort; Van Bergen, Lammers, Vlap.