VIDEO: IepenUP over Karl Marx

Wat zou Karl Marx gevonden hebben van de manier waarop wij tegenwoordig leven? En zouden wij in onze democratische maatschappij nog wat van hem kunnen leren? Deze vragen worden woensdag besproken in IepenUP Live.
Marx is voor veel mensen een bekende naam uit de geschiedenisboeken. Hij wordt gezien als de grondlegger van het communisme. Zijn werken, waaronder Het Communistisch Manifest en Het Kapitaal, zijn wereldberoemd.
In de uitzending van woensdag krijgen jongeren een minicollege over Marx. Zij gaan in discussie met Marx-kenners, filosofen, journalisten en afgevaardigden van politieke organisaties. Wat betekent Marx zijn filosofie? Zou hij, als hij nu had geleefd, dezelfde voorspellingen gedaan hebben? En misschien wel belangrijker: is de geschiedenis verlopen zoals hij dacht en wat zien wij daar nog van terug?
Elke woensdag staan in het programma iepenUP Live de actualiteiten in de wereld centraal. Hoe leven wij met ons allen, welke subgroepen maken daar deel vanuit en hoe zorgen wij ervoor dat wij elkaar vaker ontmoeten en beter begrijpen? Dat zijn zaken die ter sprake komen in iepenUP.
Iedereen kan komen aanwaaien en meedoen aan de discussies. Het programma begint elke woensdag om 20.00 uur en is te volgen op Omropfryslan.nl, in de Omrop-app en op de Facebookpagina van Omrop Fryslân. Dit is een samenwerking tussen iepenUP, Omrop Fryslân en Neushoorn. Meer informatie over iepenUP is te vinden op de Facebookpagina.