Groentetuinen verbinden jong en oud in Oudega

Op initiatief van de leerlingenraad van basisschool De Diamant in Oudega (Sm.) worden er tientallen groentetuintjes aangelegd bij ouderencomplex het Jonkersstee. Doel is dat er meer verbinding komt tussen jonge en oude mensen in het dorp. Leerlingen van de basisschool en de bewoners van het Jonkersstee zullen de tuinen onderhouden.
grientetún Aldegea
Het idee voor de groentetuin speelde al een tijd bij de ouderen van het Jonkersstee. De leerlingenraad wilde er graag een gezamenlijk project van maken, na een prijsvraag door het PCBO-onderwijs in Smallingerland. Met het winnen van de prijsvraag kwam er 5.000 euro beschikbaar, waarmee bakken, grond en plantjes zijn aangekocht.

Opening

Dinsdagochtend werd de groentetuin feestelijk geopend door burgemeester Jan Rijpstra van Smallingerland, waarna de kinderen van de basisschool alle plantjes in de grond hebben gezet. Nu moeten de kinderen en ouderen de planten water geven en zorgen dat alles blijft groeien. Zodra er geoogst kan worden, eten de jongeren en ouderen dat samen op.
© Omrop Fryslân, Jeroen Boersma