Jeugdhulp Fryslân plaatst spandoeken op scholen Weststellingwerf

Een aantal scholen in de gemeente Weststellingwerf heeft zijn locatie beschikbaar gesteld voor een spandoek van Jeugdhulp Fryslân. Daar staan teksten op als: Dagmar wil thuis ook aan iemand vertellen hoe het vandaag was op school' en 'Dinand zoekt een pleegouder die na schooltijd bij dit hek op hem wil wachten'.
© Google Street View
Jeugdhulp Fryslân probeert met de doeken nieuwe pleegouders te vinden. "Het aantal nieuwe aanmeldingen voor pleegouders loopt terug. Dit jaar zoeken we eigenlijk vijftig nieuwe pleeggezinnen, die klaar willen staan om kinderen op te vangen", vertelt Lucille van Oene van Jeugdhulp. In Fryslân zijn er volgens Jeugdhulp 850 kinderen die opvang nodig hebben, maar er zijn maar 600 pleeggezinnen beschikbaar.
"We zijn eigenlijk altijd op zoek naar pleegouders, want daar heb je nooit genoeg van." Als er meer pleeggezinnen zijn, is er natuurlijk ook een grotere kans op een perfecte match voor een kind, zo legt Van Oene uit.
Lucille van Oene over de spandoekenactie
Er doen elf scholen mee in Weststellingwerf. "We zijn blij dat deze scholen mee willen werken en dat de gemeente het belang ziet van het vinden van nieuwe pleegouders." De spandoeken zullen zo'n twee weken blijven hangen.
Mensen die geïnteresseerd zijn, kunnen zich aanmelden voor een informatieavond. De actie is ook bedoeld om mensen die al wat langer met het idee rondlopen en al eens een aanmeldingspakket hebben aangevraagd, aan te sporen om zich aan te melden.

Over de hele provincie

Weststellingwerf is niet de eerste gemeente waar campagne wordt gevoerd. "Vorig jaar zijn we bij Achtkarspelen begonnen, daarna naar Leeuwarden, Opstelân en Heerenveen."