Fierljeppers springen om eerste prijs in 'Wedstriid fan de Wike'

Het kaatsen is zo'n twee weken geleden begonnen en nu komt de tweede Friese sport er ook bij. Het fierljepseizoen begint komende zaterdag op de schans in Buitenpost. Omrop Fryslân kan natuurlijk niet anders dan dat duel tot 'Wedstriid fan de Wike' bombarderen.
Het wordt een interessant seizoen, zo weet sportverslaggever Andor Faber: "Nard Brandsma kan zich de borst natmaken, want Thewis Hobma die zou stoppen, gaat toch door. En wat te denken van de tweede klasse bij de vrouwen, waar oud-kampioenen Marrit van der Wal en Anna Jet Leijenaar weer begonnen zijn."
Zaterdagmiddag om 14:30 begint de tweede klasse, om 19:00 beginnen de eersteklassers aan het seizoen.
© Omrop Fryslân
In de 'Wedstriid fan de wike' staat elke week op Omrop Fryslân radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop extra aandacht besteed aan de wedstrijd, die verkozen is tot 'Wedstriid fan de wike'.
De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te zien.