Young Leaders rolmodellen voor jongeren in dorpen

Jongeren in Ooststellingwerf die een training hebben gevolgd, organiseren activiteiten tegen de verveling. Als Young Leaders met een diploma willen ze een rolmodel zijn.
Young Leaders2
Een nieuwe groep Young Leaders in Ooststellingwerf krijgt na tien workshops een certificaat. Bij dit pedagogisch activeringsprogramma moesten ze zelf ook een activiteit organiseren. Zaterdag was de eerste: een sportdag en een feest in Oosterwolde.
Met het Young Leaders-project denkt de gemeente Ooststellingwerf overlast van jongeren te voorkomen. Maar ook dat hun talent ontwikkeld wordt en dat er iets te doen is in de dorpen voor jongeren.
Boargemaster Oosterman op besite by Young Leaders-sportdei © Ronnie Porte
Ooststellingwerf doet als enige Friese gemeente mee aan dit project. Ook in Haulerwijk zijn Young Leaders opgeleid en actief. Zo moeten ze overal in de dorpen rolmodellen worden voor leeftijdsgenoten.
De Plaatselijke Belangen zijn blij met de Young Leaders. Die hopen dat er zo een kweekvijver ontstaat van jongeren die meepraten en mee willen organiseren. Young Leaders zullen de komende tijd meer te zien zijn in de dorpen. De organisatie van de sportdag zaterdag verliep goed.
Verslaggever Ronnie Porte keek bij de sportdag
Kyomi Groenhart organisearret sportdei © Ronnie Porte