Gert-Anne van der Bos over overwinning: "Het gaat weer een beetje als vanouds"

"Ik heb er gewoon heel veel zin in en dat kun je ook wel merken", zegt Gert-Anne van der Bos na de overwinning bij de vrijformatiepartij in Stiens. Hij won met Tjisse Steenstra en Teake Triemstra ook de tweede wedstrijd van het seizoen. Toch zijn er nog wel een paar verbeterpunten. "We kaatsen alle drie nog niet wat we kunnen, we mogen kritisch blijven. Maar tot nu toe het gaat lekker."
GertAnne van der Bos
Van der Bos speelde een sterke finale en zag ook Tjisse Steenstra goed opslaan. "We slaan beide gewoon heel ontspannen en lekker op. En het rolt er wel lekker uit." De afgelopen twee jaar wilde er nog weleens teveel spanning op Van der Bos staan. "Anders zat er misschien weleens een beetje druk op. Vorig jaar of het jaar ervoor had je een seizoen en dan lukte het allemaal net niet." Maar dit seizoen heeft Van der Bos daar nog geen last van. "Nu zit je lekker in je vel, lekker rustig, en gaat het weer een beetje als vanouds."

Hoekstra tevreden met tweede prijs

Allard Hoekstra pakte met Thomas van Zuiden en Jelte-Pieter Dijkstra de tweede prijs. Gezien de omstandigheden was Hoekstra daar tevreden mee. "Je wilt winnen natuurlijk, maar de eerste omloop konden we er allang af, en de tweede was ook pittig. Dus uiteindelijk is het wel een mooi tweede prijsje. Met Jelte-Pieter als nieuwe opslager erbij. Dan ben je wel tevreden."
Allard Hoekstra
Jelte-Pieter Dijkstra is nieuw bij het partuur van Dijkstra. Hij is de vervanger van Peter van Zuiden, die afgelopen winter geblesseerd raakte aan zijn knie en dit seizoen niet in actie komt. De blessure van Van Zuiden kwam laat in het seizoen en daarom moest er snel een nieuwe opslager gevonden worden. "Je moet nog een beetje aan elkaar wennen in die zin", zegt Hoekstra. "Dan moet het gewoon even lopen, je moet vertrouwen in elkaar hebben. En zoals dit is gewoon heerlijk, we hebben drie omlopen gekaatst, daar kun je niet tegen trainen."