Heerenveen-spelers nemen afscheid: "Dat doet wat met je"

Bij Sportclub Heerenveen stond de wedstrijd van zondag tegen NAC Breda vooral in het teken van afscheid nemen. De ploeg van Johnny Jansen won met 2-1 van de degradant, maar het ging daarna in de eerste plaats over de spelers die volgend seizoen niet meer in het pompeblêdeshirt te zien zijn, zoals Stijn Schaars: "Ik word te oud."
Stijn Schaars
Ik had Schaars zijn laatste thuiswedstrijd moeten zijn, maar door een blessure, opgelopen in de training van zaterdag, kon hij niet meedoen. "Dan houdt het op." Schaars neemt niet alleen afscheid van Heerenveen, hij stopt helemaal met voetballen. "Dat doet wat met je. Het is een groot deel van m'n leven geweest. Straks gaan er andere deuren open, maar dit is toch definitief."

"Het mooiste wat er is"

Schaars had zijn vrouw en kinderen bij zich, toen hij zondag afscheid nam. "Dat is het mooiste wat er is", zegt hij. "Mijn vrouw is er altijd bij geweest en de kinderen hebben ook veel meegekregen. Dus het is mooi dat je dat kunt delen."
De middenvelder kijkt, ondanks vervelende blessures, met een tevreden gevoel terug op zijn carrière. "Dat staat in het niets vergeleken met achttien jaar topsport. Ik heb de halve wereld gezien, prijzen gepakt, kampioen geworden, Europees kampioen met Jong Oranje: ik ben zeer tevreden."
De profcarriére van Kik Pierie daarentegen is nog maar net begonnen. Hij maakt zijn eerste transfer: van Heerenveen naar Ajax. "Het is een gek gevoel dat dit m'n laatste wedstrijd hier was. Ik heb hier altijd met veel plezier rondgelopen", aldus Pierie.
Kik Pierie
"Ik ben de fans ontzettend dankbaar dat ik zoveel mooie momenten met ze heb meegemaakt", zegt de 18-jarige verdediger. "De warmte ga ik het meest missen. Ik was zes toen ik hier kwam, dus ik ken hier nu veel mensen."

Lammers: terug naar PSV?

Het lijkt ook waarschijnlijk dat Sam Lammers zijn laatste thuiswedstrijd voor Heerenveen gespeeld heeft,. Dat is echter nog niet helemaal zeker, zegt de spits, die gehuurd wordt van PSV. "Voor mij is de toekomst nog helemaal onduidelijk."
Sam Lammers
Gedacht wordt dat PSV Lammers na dit seizoen terug wil hebben, maar zover is het volgens Lammers nog niet. "De eerste gesprekken met PSV moeten nog beginnen. Volgende week gaan we praten. Dan weten we hoe we er allebei tegenaan kijken."
Lammers wil van PSV weten waar hij volgend seizoen aan toe is. "Voor mij is het belangrijk om te weten wat voor rol ik zou krijgen bij PSV. We moeten kijken of we een beetje op dezelfde hoogte zitten. Als ik een belangrijke rol in het team krijg, dan zou ik graag voor PSV spelen."