Partuur Van der Bos wint in Stiens ook tweede vrijeformatiepartij

Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra hebben zondag in Stiens ook de tweede vrijformatiepartij van het seizoen gewonnen. In de finale waren ze te sterk voor Jelte Pieter Dijkstra, Allard Hoekstra en Thomas van Zuiden. In een soort reprise van de PC-finale van vorig jaar (alleen Dijkstra deed mee in plaats van de geblesseerde Peter van Zuiden) werd het 5-3 en 6-0.
GertAnne van der Bos
In de finale nam het partuur van Van der Bos een voorsprong van 2-0. Daarna miste Van der Bos het perk bij een achterstand van 6-4 in het eerst, waardoor Dijkstra en de zijnen hun eerste bordje pakten. Van der Bos maakte het daarna goed met een paar zitballen. Daardoor werd het eerst 3-1 en later 4-1. Met een bovenslag van Steenstra werd het zelfs 5-1.
Even kwam het partuur van Dijkstra nog terug, een opslagfout van Steenstra bij een achterstand van 6-2 in het eerst. Op 4-6 in het volgend eerst sloeg Steenstra de bal buiten, waardoor het zelfs 5-3 werd.
Van der Bos nam zijn partuur daarna aan de hand door goed op te slaan. Eerst dwong hij Hoekstra tot een fout, daarna werd het met een zitbal 4-0. Even later, op 'schone zes', passeerde Triemstra de kaats, waarmee de overwinning binnen was.
Gert-Anne van der Bos, Tjisse Steenstra en Taeke Triemstra © Henk Bootsma
Van der Bos en de zijnen bereikten de finale al zonder veel problemen. In de eerste ronde werd het 5-1 6-0 tegen Jelle Attema, Gabe Jan van Popta en Patrick Scheepstra. Daarna stonden ze drie bordjes af tegen Enno Kingma, Pieter Jan Plat en Sjoerd de Jong (5-3 6-6).
In de halve finale sloeg Taeke Triemstra boven toen het 5-1 6-6 stond tegen Marten Bergsma, Renze Pieter Hiemstra en Hans Wassenaar.

Route partuur Dijkstra

Het partuur van Dijkstra won in de eerste ronde met 5-4 van Paul Dijkstra, Hendrik Jan van der Velde en Stefan van der Meer. In de tweede ronde tegen Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra werd het erg spannend. Op 5-5 en 6-4 sloeg Allard Hoekstra de bal boven. Daarmee waren ze ook direct zeker van de finale, vanwege een staand nummer in de halve finale.
Allard Hoekstra
Vorige week in Franeker was het partuur van Van der Bos ook al het sterkst. In de eerste vrijeformatiepartij wonen ze toen met alles aan de hang van Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra.
Tjisse Steenstra © Henk Bootsma