Volleybalster Hester Jasper verruilt Sneek voor Suhl

Het was te verwachten en het gaat nu ook echt gebeuren. VC Sneek zal het in het nieuwe seizoen moeten doen zonder toptalent Hester Jasper. De 18-jarige Hester kiest voor Suhl, waar eerder haar zus Marrit Jasper ook al speelde.
Hester Jasper (argyffoto) © www.dijksfotografie.nl
Hester had eerder al aangegeven dat ze meer wilde trainen. "De Duitse competitie is een hele mooi competitie voor na de Nederlandse. Je kunt daar twee keer op een dag trainen en je volgt een professioneel programma", vertelt Jasper. "Bij de topclubs is het niveau heel hoog. Dat je daar tegen mag spelen, is echt leuk. Suhl is middenmoot, dus dat is een mooi opstapje voor mij."
Zus Marrit Jasper speelt nu in Aken, maar haar eerste club was ook Suhl. "Ze vertelde dat het een super leuke club is, met hele leuke fans en een hele mooie sfeer in de hal."
Hester Jasper sil nei Dútslân ta
Hester moet eerst natuurlijk trainen voordat ze mag meedoen aan wedstrijden. In augustus moet ze zich melden in Suhl. Daar maakt ze haar nu nog niet te druk over. "Ik zie het allemaal wel. Ik laat het op me af komen."
Ze traint op dit moment ook met het Nederlandse team. "Daar leer je ook heel veel nieuwe dingen. Het is ook spannend natuurlijk." Van trainer Jamie Morrison kan ze veel leren. "Hoe je bijvoorbeeld passend en aanvallend oplossingen kunt zoeken om bijvoorbeeld een harde service goed te brengen. Heel veel techniek eigenlijk."
Hester vindt het nog spannend om zo ver weg te gaan wonen, maar heeft veel zin aan haar nieuwe avontuur.