Oudebildtzijlster verloot opnieuw een huis voor goed doel

Voetbalvereniging Ouwe Syl organiseerde twee jaar geleden een loterij waarbij de hoofdprijs een huis was. Het was landelijk nieuws en een groot succes. In navolging daarvan is er nu weer een loterij georganiseerd met als hoofdprijs een vakantiehuis in Gasselternijveen. Met de opbrengst van de loterij hoopt Acro Academy Noord Nederland een eigen gymzaal te kopen.
© Omrop Fryslân
Organisator is Anne Polstra uit Oudebildtzijl, de bedenker van de loterij voor v.v. Ouwe Syl. "Acro Academy had contact opgenomen met de voetbalclub en die heeft hen doorverwezen naar mij."
Toen de loterij in het dorp voorbij was, was Polstra er ook wel even klaar mee. "Het was verschrikkelijk druk geweest in die tijd. De Acro Academy kwam precies op het goede moment, het moment dat ik weer heel veel zin had om opnieuw aan de slag te gaan."
Anne Polstra vertelt over de lotterij
Polstra vond het zeer spannend om opnieuw een loterij te organiseren. "Inmiddels zijn de eerste 500 loten alweer verkocht. Er zijn 33.000 loten. We hebben de lotprijs deze keer verlaagd."
Volgens hem moet er wel veel tijd worden gestoken in het slijten van de loten. "De loten verkopen zich niet vanzelf. Je zult er echt verschrikkelijk achteraan moeten. Daar zullen wij alles aan doen. Met z'n allen zullen ervoor zorgen dat dit ook weer een succes wordt."

Een miljoen

Het vakantiehuis in Drenthe is van een van de ouders van de clubleden. Die hebben het beschikbaar gesteld voor de loterij. Als de loterij goed verloopt, krijgen zij gewoon een koopsom.
Polstra hoopt een miljoen op te halen. "Daarvan moet in ieder geval de helft naar de Acro Academy. Daarmee hopen ze hun eigen accommodatie te kopen. Dat is wat mij betreft een heel mooi doel."