UNIS Flyers krijgen schadevergoeding van gemeente Heerenveen

De gemeente Heerenveen komt ijshockeyclub UNIS Flyers tegemoet met een schadevergoeding voor het sluiten van de ijshockeyhal afgelopen winter. Daarmee lijkt de toekomst van de ijshockeyclub voorlopig verzekerd.
Hearrenfean helpt Flyers
De Flyers liepen deze winter flinke financiële schade op omdat de hal vanwege veiligheidsproblemen twee maanden dicht moest. Daardoor miste de club inkomsten uit thuiswedstrijden en werden extra kosten gemaakt, omdat de ijshockeyers voor trainingen en wedstrijden uitwijken moesten naar Leeuwarden.

Gemeente verantwoordelijk

Het totale bedrag daarvan wordt geschat op 124.000 euro. De gemeente Heerenveen is eigenaar van de hal en dus verantwoordelijk voor het onderhoud.
De Flyers krijgen eerst een bedrag van 50.000 euro om de lopende kosten te dekken. De bedoeling is dat het hele bedrag uiteindelijk wordt vergoed. Het definitieve besluit over de vergoeding moet de komende maanden genomen worden door de gemeenteraad.
Volgens voorzitter Henk Hoekstra van de Flyers kan de club weer vooruit. Hij hoopt dat de problemen nu achter de rug zijn en dat er deze winter weer gestreden kan worden om de prijzen.