Jansen: "We willen de schouders eronder zetten en heel veel succes brengen bij de club"

"We willen goed afscheid nemen en we kunnen nog geld verdienen voor de club." Dat zegt Johnny Jansen, de trainer van sc Heerenveen. Zondag speelt Heerenveen thuis tegen NAC Breda en als ze die winnen blijven zij goede zaken doen voor het banksaldo. Als Heerenveen kort achter FC Groningen blijft op de ranglijst kan Heerenveen zo'n miljoen euro extra bijschrijven dit seizoen.
Johnny Jansen
Trainer Johnny Jansen rekent niet echt meer op de play-offs. Maar volgens Jansen staat er nog genoeg op het spel: "We spelen nog wel voor heel veel geld. Als wij kort achter Groningen blijven, dan haal je veel geld binnen voor de club. En we willen deze laatste thuiswedstrijd graag goed afsluiten mocht het zijn dat we niet verder komen. Genoeg om voor te spelen." Hoe hoger op de ranglijst, hoe meer tv-gelden voor de club.

Actie supporters

Twee supporters van sc Heerenveen houden zondag een #doeslief-actie rondom de wedstrijd van Heerenveen. Zij willen meer positiviteit bij de club hebben. Over de actie van de twee supporters is Jansen zeer te spreken. "Dat vind ik echt geweldig. De laatste jaren hebben we toch wat onrust gehad en deze twee mensen zeggen 'we moeten vooruit en niet meer terugkijken'. Daar hebben ze helemaal gelijk in. We willen met z'n allen de schouders eronder zetten en heel veel succes brengen bij de club."
Jansen kan kort zijn over de fitheid van de selectie. "Jizz Hornkamp is er niet bij en Ibrahim Dresevic was niet helemaal fit na de wedstrijd van maandag (de oefenwedstriid tsjin FC Emmen, 3-0 oerwinning), maar het lijkt erop dat hij gewoon bij de selectie zit. Voor de rest hebben wij iedereen fit."
Ben Rienstra NAC
"Zolang er een kans is moet je er altijd voor gaan", begint Rienstra over de kans op play-offs om Europees voetbal. "Het moet heel gek lopen willen wij dat nog halen, zelfs als wij twee keer winnen. Theoretisch is er een kans, maar om eerlijk te zijn hebben wij het eerder al verspeeld."

Geen sprake van ontevredenheid bij Rienstra

Er werd deze week in een praatprogramma van RTV Oost gezegd dat Rienstra het niet naar zijn zin zou hebben bij Heerenveen. Daar is volgens de middenvelder geen sprake van: "Ik was ook verbaasd. Het zijn niet mijn woorden en als het zo zou zijn dat ik ontevreden ben, dan gooi ik dat natuurlijk niet in de media." Over komend seizoen wil Rienstra nog wel iets kwijt, maar met name over de trainer, Johnny Jansen, en of hij komend seizoen moet blijven: "Absoluut, hij kent de club, het publiek is er blij mee en het is een clubman", sluit Rienstra af.