Bjernt van Popta kwartiermaker damesploeg Heerenveen

Advocaat Bjernt van Popta wordt kwartiermaker bij de damesploeg van SC Heerenveen. Twee weken geleden dreigde de damesploeg te stoppen, maar daarna kwam er een reddingsplan: een nieuwe stichting. Een van de voorwaarden was dat er een kwartiermaker moest komen.
© René Wiegmink / ProNews
Van Popta werkt bij het advocatenkantoor Verdonk. Burgemeester Tjeerd van der Zwan van gemeente Heerenveen is blij met hem. "Hij heeft al kennisgemaakt met deze partijen. Vrijdagochtend hebben we een oriënterend gesprek gehad."

Takenpaket

De kwartiermaker zal eerst bij verschillende partijen inventariseren hoe zij haar bijdrage aan het damesvoetbal concreet kunnen maken. Daarbij is het wel belangrijk hoeveel de sponsoren willen geven in de nieuwe situatie. Partijen die ook een bijdrage willen leveren, kunnen zich bij Van Popta melden.
Vertegenwoordigers van SC Heerenveen, Sport Fryslân en de gemeente hebben gesproken met de speelsters en trainers van de damesploeg. De kwartiermaker zal de afspraken afhandelen.
Het huidige bestuur van de Stichting Vrouwenvoetbal Heerenveen mag niet verder. Dat was ook een van de voorwaarden voor het reddingsplan. Er is nu overleg om alles goed te overhandigen aan Van Popta.