Keeper Mous nog onzeker bij Cambuur voor wedstrijd tegen Almere

Het is nog onzeker of keeper Xavier Mous kan spelen in de eerste wedstrijd van de play-offs van Cambuur tegen Almere City. Mous viel vorige week in de wedstrijd tegen FC Twente met een blessure aan zijn bovenbeen.
REPO Mous is twifelgefal foar play-offs
Volgens de keeper heeft de medische staf er alles aan gedaan om de keeper op tijd fit te krijgen. "Dat betekent dat je er 24 uur per dag mee bezig bent om weer fit te worden", zegt Mous na de training donderdag. De keeper deed bepaalde dingen wel mee op de training, maar vrijdag zal een laatste test moeten uitwijzen of hij fit genoeg is om te spelen. En fit betekent ook fit: "Het is een spierblessure, dus je moet daar mee uit kijken. Dinsdag is de beslissende wedstrijd van de eerste ronde. Je moet soms ook wat verder kijken."
Xavier Mous foar Almere City
Trainer René Hake moet ook nog zien of hij de centrale verdediger Matthew Steenvoorden wel kan opstellen. Ook Steenvoorden heeft last van een blessure aan zijn bovenbeen. Volgens Steenvoorden zelf kan hij wel spelen.
Robbert Schilder heeft nog altijd last van zijn teen, maar Hake verwacht dat de aanvoerder gewoon kan spelen. Het is ook nog niet zeker of Van Kippersluis of Kallon in de basis begint.
Ze hebben tegen Jong Ajax wel een tikje gehad. De vraag is hoe ze daar uitkomen.
René Hake
Op de tegenstander van vrijdag, Almere City, reageert Hake heel laconiek: "Tja, gewoon: een tegenstander. Ze hebben de vierde periode gewonnen en zitten dus in het goede gevoel. Maar ze hebben tegen Jong Ajax (8-0 verlies) wel een tikje gehad. De vraag is hoe ze daar uitkomen." In de competitie verloor Cambuur twee keer van Almere City. Thuis werd het 0-1 en in Almere 2-1 voor de polderbewoners. "Het ligt dicht bij elkaar", zegt Hake. "Individuele spelers kunnen het verschil maken."
Hake kijkt met name naar zijn eigen ploeg. "We hebben in de competitie twee keer nipt verloren. Het zit dicht bij elkaar. Het gaat er ook om hoe we zelf voetballen en daar hebben we een plan voor. In samenwerking met het publiek moet dat goed uitpakken."
Hake wil niet uitgebreid vertellen wat zijn plan is, maar wil dit er wel over kwijt. "Die 8-0 nederlaag tegen Jong Ajax is iets waar we niet alleen naar moeten kijken, maar die wedstrijd liet wel zien waar Almere kwetsbaar is. Tussen de linies, daar liggen de kansen voor ons. Als wij dat net als Ajax goed doen, dan krijgen we kansen."
René Hake foar Almere City
Op de vraag of eerst thuis spelen een voordeel is, antwoordt de trainer op karakteristieke wijze: "Ach, het wordt in de tweede wedstrijd beslist hè. Maar ik vind het prima dat we eerst thuis spelen. We moeten dan een goede uitgangspositie zien te creëren voor dinsdag Je moet gewoon zorgen dat je goed bent. Wij gaan met een goed gevoel de play-offs in."