Grote opkomst bij IepenPUB Quiz over Game of Thrones

Maar liefst 32 van de 34 vragen had het team 'I demand trivia by combat' goed bij de IepenPUB Quiz over de fantasieserie Game of Thrones die woensdagavond in Neushoorn werd gehouden. Bij deze speciale uitzending van IepenUP Live viel een Game of Thrones-reis voor vier personen naar Ierland te winnen.
Team 'I demand trivia by combat' was heel erg blij met de prijs. Eigenlijk viel de winst volledig toe te schrijven aan tweelingzusjes Inge en Nynke Bouma: "Wij besteden er echt veel te veel tijd aan. Sinds februari ben ik wel twintig uur per week bezig geweest met Game of Thrones", zegt Inge. Op haar arm valt onder het t-shirt nog net een tatoeage te zien: 'Not today', een bekende uitspraak van een Game of Thrones-personage. De andere twee leden van het winnende team waren hun vrienden Alwin Scholten en Alex van Aalst. Volgens de vrouwen mogen die 'misschien ook mee naar Ierland'.
De winners fan de iepenPUB Quiz © Omrop Fryslân
Aan de pubquiz, die speciaal vanwege de grote opkomst in de grote zaal van Neushoorn was, deden 39 teams mee. Sommige vragen waren erg moeilijk en anderen weer goed te doen, volgens het publiek. Journalist en Game of Thrones-liefhebber Asing Walthaus was samen met zijn hondje de jury.
De uitslag werd bekend gemaakt in de pauze van de halve finale van de Champions League tussen Ajax en Tottenham. Daarvoor en daarna werd de voetbalwedstrijd vertoond in de grote zaal.