Cambuur-keeper Mous heeft vertrouwen in oud-ploeggenoten Ajax

De keeper van SC Cambuur, Xavier Mous, zal de halve finale van de Champions League met veel interesse volgen. Ajax speelt woensdagavond tegen Tottenham Hotspur en Mous speelde meer dan tien jaar in de jeugd van de Amsterdammers. Hij geniet van het spel van sommigen van zijn oud-ploeggenoten.
© Omrop Fryslân
Meer dan tien jaar speelde de Haarlemse doelman bij Ajax. Tussen zijn tiende en zijn 21e was hij actief in het rood-wit van Ajax. Drie seizoenen geleden kwam daar een eind aan, toen hij naar TOP Oss toe ging. Hij speelde in de jeugd bij de Amsterdammers met meerdere spelers die nu deel uitmaken van het eerste. "Met Donny van der Beek en André Onana. In mijn laatste jaar heb ik ook regelmatig met het eerste getraind, dus toen trainde ik met jongens als Lasse Schöne en Joël Veltman."
Ze spelen zulk ontiegelijk goed voetbal
Cambuur-keeper Xavier Mous oer Ajax
Mous is onder de indruk van het spel van Ajax. "Ze spelen zulk ontiegelijk goed voetbal. Wat ze al jaren willen, komt er nu helemaal uit. Daar kun je alleen maar van genieten. Als je de buitenlandse pers ook leest, iedereen is helemaal enthousiast en zit te watertanden op het moment dat Ajax gaat voetballen."
De keeper van Cambuur denkt dat Ajax de 1-0 voorsprong kan behouden en doorgaat naar de Champions League-finale. "Misschien kijk ik door een gekleurde bril, maar daar ga ik wel vanuit. Het is in eigen huis en gezien de vorige wedstrijden heb ik heel veel goeie moed."
Zelf kijkt Mous de wedstrijd woensdag met zijn ploeggenoot bij Cambuur, Nino van den Beemt. "Ik ben nog steeds wel Ajacied. Ik gun het ze van harte en sta zeker te juichen als ze scoren!"
Xavier Mous over Ajax-Tottenham Hotspur