Nacompetitiewedstrijd SC Cambuur is 'Wedstriid fan de Wike'

'SC Cambuur promoveert, is het niet nu dan volgend jaar', zingen de supporters van de Leeuwarders regelmatig. Het zou dit seizoen kunnen. Cambuur speelt vrijdag de eerste wedstrijd van de nacompetitie om promotie naar de eredivisie. Almere City is de tegenstander. Dat duel is verkozen tot 'Wedstriid fan de Wike'.
Almere City eindigde als zevende in de eerste divisie en Cambuur als tiende. Toch mogen de fans hopen op promotie. "'SC Cambuur promoveert, is het niet nu dan volgend jaar', zingen de supporters van de Leeuwarders regelmatig. Het zou dit seizoen ook kunnen", vertelt sportverslaggever Andor Faber. "In tegenstelling tot de vorige jaren is Cambuur nu absoluut geen favoriet. Ze kunnen zonder druk de play-offs in."
Vrijdag is de eerste wedstrijd tussen SC Cambuur en Almere City. Dinsdag is de return in Almere. Als de ploeg van trainer René Hake de volgende ronde haalt, wacht een eredivisionist.
© Omrop Fryslân
In de 'Wedstriid fan de wike' staat elke week op Omrop Fryslân radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop extra aandacht besteed aan de wedstrijd, die verkozen is tot 'Wedstriid fan de wike'.
De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te zien.