Damesvoetbal moet volledig deel worden van SC Heerenveen

Het damesvoetbal in Heerenveen heeft de afgelopen jaren steeds los gestaan van Sportclub Heerenveen, maar daar komt een eind aan. Het doel van de gemeente, de KNVB en SC Heerenveen is om de vrouwen volledig te integreren in de profclub.
Frouljusfuotbal moat folslein part fan SC Hearrenfean wurde
Volgens burgemeester Van der Zwan zijn er de afgelopen dagen nieuwe afspraken gemaakt over de verdere toekomst van het damesvoetbal. Hiervoor hebben de betrokken partijen een intentieverklaring getekend, waarin staat dat de dames in de toekomst uiteindelijk volledig onder SC Heerenveen moeten vallen.
Het zou dan voor het eerst zijn dat de vrouwen officieel onder de eredivisieclub komen te vallen. Voorheen mochten ze wel de naam van SC Heerenveen gebruiken, maar waren ze een aparte stichting, met gescheiden inkoop, gescheiden communicatie en een apart bestuur. Bij andere eredivisieclubs, zoals Ajax en FC Twente, vallen de vrouwen al wel onder de club.
Burgemeester Van der Zwan over de toekomst van de 'Feanfroulju'
In de overeenkomst tussen KNVB, de gemeente Heerenveen zijn ook afspraken gemaakt over de betaling van de medewerkers van de voetbaldames. De KNVB zal de komende twee maanden de salarissen van de trainers betalen, terwijl de spelers door SC Heerenveen worden betaald.
Voor volgend jaar steekt SC Heerenveen 100.000 euro in het damesvoetbal. Dit is tweemaal zoveel als afgelopen jaar. De KNVB steekt daarnaast ook 50.000 euro in de 'Feanfroulju'. Hiermee is er echter nog wel steeds een tekort van 150.000 euro. De gemeente Heerenveen is van plan om dat bedrag aan de voetbaldames te lenen, maar hier moet de gemeenteraad noch wel over praten.