Ondernemers plaatsen schutting rond verwaarloosd bouwterrein in Langweer

Ondernemers uit Langweer plaatsen maandag een grote schutting rond de bouwplaats aan de Stevenshoek in het centrum van het dorp. Het braakliggende terrein is een doorn in het oog van de plaatselijke ondernemers en geen gezicht voor toeristen, zeggen ze.
Skut om fertutearze bouplak yn Langwar
De verwaarloosde horecagebouwen in de voormalige zuivelfabriek aan de Stevenshoek zijn jaren geleden al gesloopt om plaats te maken voor een appartementencomplex. De bouwplannen voor het complex zijn echter voorlopig geschrapt, omdat er niet voldoende appartementen werden verkocht.
© Omrop Fryslân, Evert van den Berg
Ondernimmer Albert van der Helm uit Langweer
Volgens Albert van der Helm, een van de plaatselijke ondernemers, kwamen er veel vragen van toeristen over het terrein dat eigendom is van projectontwikkelaar Cor van Doorn. "Langweer is een prachtig mooi plaatsje en het voldoet aan alle eisen van de toeristen", zegt hij. "Als een toerist binnenkomt en daar zo'n verwaarloosd terrein ziet, dan is dat niet fijn, leuk en gastvrij. Vandaar dat wij in overleg met de eigenaar van de grond hebben besloten om daar een schutting te plaatsen."
© Omrop Fryslân, Evert van den Berg
De ondernemers denken nog na over hoe ze de houten platen zullen 'opleuken'. "Misschien met spandoeken of laten beschilderen, zodat het er wat mooier uitziet", zegt Van der Helm. Het is onduidelijk wat er nu verder met het terrein zal gebeuren.