Zorgen over gevaarlijk kruispunt waar schoolkinderen langs moeten

Mensen zijn bezorgd over een gevaarlijke verkeerssituatie in St.-Annaparochie. Bij het meldpunt voor verkeersonveilige situaties van Omrop Fryslân kwamen veel meldingen binnen over de kruising van de Warmoesstraat met de Nassaustraat in het dorp.
© Omrop Fryslân
Ferkearsmeldpunt: Krûspunt Sint Anne
De kruising ligt aan de rand van het dorp. Voor de kinderen van basisschool 't Fonnemint, die vaak lopend naar gymnastiek gaan, levert het gevaarlijke momenten op. Volgens directeur Margriet Leeuw van de basisschool rijden de auto's veel te hard in het dorp en trekken de auto's voor het kruispunt al op naar 80 kilometer per uur, wanneer ze het dorp uit willen.
Rianne Bleeker, die aan het kruispunt woont, ziet ook gevaarlijke situaties voorbijkomen. Vooral fietsers hebben het lastig, zegt ze. Die kunnen bijna niet oversteken.
Een oplossing zou kunnen zijn om het kruispunt zichtbaarder te maken door een zebrapad aan te leggen en de snelheid terug te brengen naar 30 kilometer per uur.
De gemeente Waadhoeke komt volgend jaar met een verkeersplan. Het kruispunt in St.-Annaparochie wordt daar ook in meegenomen.
Direkteur Margiet Leeuw van basisschool 't Fonnemint in St.-Annaparochie
Mensen konden tot 22 april verkeersonveilige situaties melden bij Omrop Fryslân. Dat heeft in totaal 374 reacties opgeleverd.